Mantı Çorbası

02:00:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Bugün sizlere kızımın en sevdiği çorbalardan biri vermek istiyorum. Tarifi dayımın hanımı Züleyha yengemden :)

Mantı Çorbası

Mantı Çorbası Tarifi

Malzemeler;


1 kâse mantı

1 adet soğan

2-3 diş sarımsak

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

1 kâse yoğurt

Yeteri kadar su


Tuz, kuru nane, pul biber


Yapılışı;

İlk önce soğan küp küp doğranır.
Tencereye yağ koyulur, ocağın altı açılır, tereyağı erimeye başladığında küp küp doğranmış soğan ilave edilir ve 1-2 dakika kavurulur. Kavrulan soğana ince ince doğranmış sarımsak ilave edilir. Sarımsakta biraz kavrulunca salçası ilave edilir, bir-iki karıştılır ve yeterince sıcak su koyulur, kaynamaya bırakılır. Salçalı su kaynamaya başladığında mantılar ilave edilir, pişmeye bırakılır.
Ayrı bir kabın içine yoğurt ve un alınır, karıştırılır.
Mantı piştiğinde, çorbanın suyundan bir kepçe kadar yoğurtlu karışıma alınır, karıştırılır. Bu işlem yoğurdun kesilmesini engellemek için yapılır. Daha sonra yoğurtlu karışım çorbaya karıştırılarak dökülür. Çorbanın kıvamına göre sıcak su ilave edilir. Tuzu ilave edilip beş dakika orta ateşte bu şekilde pişmeye bırakılır. Ocağın altı kapatılır. En son pul biberi ve nanesi ilave edilir. 

Sıcak sıcak servis yapılır. 

Afiyet olsun.

Mantar çorbamın tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz.

Tavuk çorbamın tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz.





Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: