Mantar Çorbası

22:09:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Kremalı Mantar Çorbası

Mantar Çorbası

Mantar Çorbası Tarifi


Malzemeler;


400g kültür mantarı

1 adet soğan

200g sıvı krema

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ

Tuz, karabiber, taze dereotu (tazesi yoksa kurusu da olur tabi)

Yeterince soğuk su



Yapılışı;
İlk önce mantarlar seri bir şekilde yıkanıp süzgece alınır. Suyu iyice süzülen mantarlar ince dilimlere kesilir. Soğan soyulur, küp küp doğranır.
Tencereye sıvı yağ koyulur. Küp küp doğranmış soğan ilave edilir ve 2-3 dakika kavrulur. Kavrulan soğana mantarlar ilave edilip birlikte güzelce kavrulur. Mantarlarda suyunu salıp kavrulunca, tencereden başka bir kaba alınır. Mantar kavrulan tencereye tereyağı alınır ve erimeye bırakılır. Yağ erimeye başladığında un ilave edilip, un kokusu çıkana kadar güzelce kavrulur. Un kavrulunca soğuk krema ve bir miktar soğuk su ilave edilip çırpmaya devam edilir. Tenceredeki su kaynamaya başladığında, önceden kavrulan mantarlar ilave edilir. Tuzu, karabiberi eklenir. Kısık ateşte 5-10 dakika pişmeye bırakılır.
En son ince kıyılmış dereotu eklenir. Sıcak sıcak afiyetle yenir. :)

Not;
*Mantar alırken mutlaka alt tarafı kapalı ve renginin beyaz olmasına dikkat edin. Birde yıkanmış mantar almayın. Mantar suyu hiç sevmeyen bir sebzedir.
O yüzden yıkarken suda bekletmeden seri bir şekilde yıkamak gerekir. Mantar su çekerse tadı kaybolur. Mantarı pişirirkende harlı ateşte pişirmek gerekir.

*Birde krema bulmakta zorlananlar, süt kullanabilirler.
*Çorbanın suyunu ilk başta fazla koymayın. Kaynamaya başladığında kıvamını kontrol edin. Eğer katı geliyorsa biraz daha kaynar su ekleyerek, kıvamını açabilirsiniz.
*Suyunu fazla kaçırdınız ve kıvamı çok akıcı olduysa onunda çaresi var elbet :) bir kâsede bir kaşık nişastayı biraz soğuk su ile açın ve çorbaya karıştırarak ilave edin. Bir kaç taşım kaynatın ve çorbanızın kıvam aldığını göreceksiniz. ;-)


Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: