Kabak Çorbası

22:37:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Kabak Çorbası

Kabak Çorbası Tarifi



Kabak ekmeği tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.

Malzemeler;

1 kg temizlenmiş ve doğranmış kabak

1 tane soğan

Arzuya göre 1 bardak et veya tavuk suyu

2 kaşık tereyağı veya zeytinyağı

Küçük bir parça taze zencefil

Tuz, karabiber, pulbiber, tarçın, zerdeçal

Arzuya göre 1 çay bardağı kadar krema veya süt

Üzerine;

Maydonoz

Bir tane kırmızı soğan

1 kaşık tereyağı

Yapılışı;

İlk önce bir tencereye yağ alınır ve erimeye başlarken küp küp doğranmış soğanlar ilave edilir. Bir dakika kadar kavrulan soğana doğranmış kabaklar ilave edilir. Beş dakika bu şekilde karıştırılarak kavrulur. Kabakların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Et veya tavuk suyu varsa o da eklenir. Ocağın altı orta dereceye getirilir ve kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Kabaklar yumuşadığında blendır yardımı ile püre haline getirilir. Çorbanın kıvamı kontrol edilir, çok katı ise biraz daha kaynar su ilave edilir. Bir miktar zencefil rendelenir, tuz ve diğer baharatlar ilave edilip damak zevkine göre tatlandırılır. Bir iki dakika daha kısık ateşte tutulur ve kenara alınır.
Küçük bir tencereye bir kaşık tereyağı alınır. İnce, halka halka doğranmış kırmızı soğanlar eklenir ve kısık ateşte kavrulmaya bırakılır.
Servis yapılacağı zaman üzerine kavrulmuş soğan ve ince kıyılmış maydonoz ilave edilir.

Not:

*Sevmediğiniz veya sizin damak tadınıza hitap etmeyen baharatları tariften çıkarabilirsiniz.

*Patates, havuç, kereviz gibi sebzeler de ilave edebilirsiniz.
( bende bir parça kereviz vardı, onuda bu çorbada değerlendirdim. 

Ben hokkaido kabagi kullandim. Bu kabagin kabuguda yeniliyor.






Buradan videolu bir şekilde izleyebilirsiniz. Abone olmayı unutmayınız.


Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: