Amasya tatlısı

20:47:00 Cananingusanasi 0 Yorumlar

Amasya Tatlısı

Şeker Pare 





Malzemeler:

1 adet yumurta

Yarim su bardağı yoğurt

Yarm çay bardağı sıvıyağı

125g oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin

Yarım su bardağı şeker

Yarım paket kabartma tozu

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

Alabildiği kadar un

Şerbeti için:

Iki buçuk su bardağı su

Iki buçuk su bardağı şeker

Yarım limon

Üzerine:

1 adet yumurta sarısı

Hindistancevizi veya Antepfıstığı

ŞERBET için,

 şekeri, suyu ve limonu kaynatın (10 dakika kısık ateşte). Kıvama gelen şerbeti ateşin üzerinden alarak, soğutun. 

Geniş bir kapta yumurtayı iyice çırpın. Yoğurdu, yağları ekleyip, karıştırmaya devam edin. Bir kaç dakika sonra şekeri ekleyin. Kabartma tozu ve unu azar azar ve karıştırarak ilave edin. Son olarak cevizi ekleyin. Hamurdan cevizden biraz iri parçalar koparın. Elinizle yuvarlayarak, şekil verin. Hafifçe yassılaştırdıktan sonra çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin. Yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün. Üzerine derince 2 tane çizik yapın.





Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Hindistancevizi veya fıstık ile süsleyip servis yapın.


* Ben bazılarının üzerlerine badem yerleştirdim.
* Üzerinde yumurta sarısı sevmeyen sürmeyebilir. Eğer yumurta sarısı sürecek olursanız, çok az su ile açmanızı tavsiye ederim.


Afiyet olsun ;-)




Diğer Tariflerimide Görmelisiniz

0 yorum: